Ons vlees

Ons vlees

Ben je een echte vleesliefhebber, of wil je juist (met je gezin) minder vlees gaan eten? Maar wil je zeker weten dat het vlees wat op het menu staat van kwaliteit en goede afkomst is? Koop dan vers & natuurlijk vlees direct van de boer, én proef zelf het kwaliteitsverschil!

Net als jou vind ik het als boerenzoon enorm belangrijk om te weten waar mijn vlees vandaan komt. Zo sta ik stil bij het welzijn van de dierende leefomstandigheden en de kwaliteit van het vleesOm als boerenzoon het hele verhaal achter het vlees te kunnen vertellen, én om 100% natuurlijk en verantwoord vlees te kunnen verkopen, heb ik JONG geRUND en de webshop Online vlees bestellen.nl opgericht

–     Ons verhaal     –

Gras en zon ter illustratie van natuurlijk vlees
Lekker natuurlijk vlees

100% natuurlijk & traceerbaar 

Al het vlees dat verkocht wordt in deze webshop, is 100% natuurlijk, onbewerkt vlees van de boer. Het vlees is afkomstig van onze eigen boerderij in Noord-Brabant. 

  • Tijdens het productieproces worden er géén stoffen toegevoegd, zoals conserverings- of bindingsmiddelen, geur- smaak en kleurstoffen. 
  • Daarnaast worden de dieren op diervriendelijke wijze gehouden, dit houdt in dat er géén preventieve antibiotica wordt gebruikt.
  • Het gehele productieproces van boerderij tot slagerij open & traceerbaar.
Een illustratie afbeelding voor duurzaamheid
Duurzaamheid in de vleesproductie

Lekker duurzaam

Geen tussenschakels: Doordat het (lokale) vlees direct van de boerderij op jouw bord belandt, worden er géén tussenschakels gebruikt. Niet alleen is het vlees hierdoor een stuk goedkoper, het vlees is zo ook een stuk duurzamer! Zo worden onnodige niet-duurzame transporten vermeden.

Het meest ecologische (vlees)ras: Het ras wat gehouden wordt op de boerderij is het meest ecologische ras. Dit komt met name door het hoge vleesrendement.

Een mooi vleespakket voor drie personen
Botermalse kwaliteit

Topkwaliteit vlees

Luxe vleesras: Het vlees is afkomstig van Belgische Witblauwe vaarskalveren. Het ras staat bekend om de kwaliteit van het vlees en de overheerlijke vetmarmering door het vlees. Daarnaast staat het ras bekend om de volle smaak en de fijne structuur van het vlees. 
 
Verwerking van het vlees: Het vlees wordt uitgebeend door een échte vak-slager. Deze slager is al ruim 35 jaar actief in het slagersvak en weet dan ook precies hoe de beste lappen vlees gesneden worden. Hoe dikker, hoe beter zeggen wij weleens.
 
Rijpen: Het vlees wordt tenslotte 3 weken gevacumeerd gerijpt. Dit geeft het vlees een overvolle smaak en een botermals karakter!
Kalfsfricandeau met Italiaanse pasta
Een bord met pasta en kalfsfricandeau

Enorm gezond & snel op tafel

Gezonde eigenschappen van kalfsvlees: Naast de smakelijke eigenschappen van het vlees, beschikt kalfsvlees ook over zeer gezonde eigenschappen. Het vlees behoort namelijk tot de gezondste vleessoorten. Kalfsvlees is zeer eiwitrijk en een bron van vitaminen, ijzers, mineralen en natuurlijke vetten. Daarnaast is het vlees zeer mager, het vlees past hierdoor in veel diëten. 
 
Snel op tafel: Doordat kalfsvlees minder bindweefsel bevat en zeer fijndradig is, staat elk gerecht snel op tafel. Lekker & handig, dus!
Een Belgisch Witblauw kalf van eigen boerderij
Een Belgische Witblauwe vaarskalf van onze boerderij

Goede leefomstandigheden 

De goede leefomstandigheden van de dieren helpen mee aan de kwaliteit van het vlees. Zo geldt: hoe gezonder en luxer de dieren, hoe beter de kwaliteit van het vlees. 
 

Het dierwelzijn:  Om de leefomstandigheden van de dieren te kunnen bevorderen, heeft onze boerderij aan meerdere onderzoeken meegewerkt. Zo staat het dierwelzijn van de dieren voorop bij onze boerderij. De stallen zijn voorzien van álle benodigde maatregelen om de leefomstandigheden én het dierwelzijn te optimaliseren.

Boerderij bezoeken: Lijkt het je leuk om in de lente/zomer samen met de familie (je gezin) om de boerderij te bezoeken? Dat kan! Neem daarvoor met mij contact op. 

De isolatieverpakking van de vlees voor in een vleespakket
Foto van het gevacumeerd vlees + isolatiezak

Geportioneerd, gevacumeerd & diepgevroren

Nadat de specialistische slager prachtige lappen heeft gesneden, wordt het vlees geportioneerd en verpakt. Om de kwaliteit van het vlees te kunnen waarborgen, wordt het vlees direct vers gevacumeerd en professioneel ingevroren, waarbij de vorming van ijskristallen vermeden wordt. 
 
Ideaal voor de vriezer: Door het voordeel van de vacuümverpakking, past het vlees met gemak in de vriezer. Als je het vlees vervolgens (in de vacuümverpakking) ontdooit, dan ligt er gegarandeerd een heerlijk stuk vers vlees op je bord. 
Daan en Hans Lammers

Passie voor het boerenleven

De boerderij: Als een echte boerenfamilie was het haast onvermijdelijk dat mijn vader (Hans Lammers) boer zou worden. Samen met zijn vrouw is Hans in 1986 begonnen met boeren. Het bedrijf (Laroka) is inmiddels uitgegroeid tot een mooie boerderij waar de dieren met plezier élke dag goed verzorgd worden. 
 
Goede toekomst: Zoon Daan Lammers zal, wanneer hij de fijne kneepjes van het boerenvak geleerd heeft, de boerderij overnemen. Zo blijft het familiebedrijf bestaan en gaat de passie voor het boerenleven niet verloren. 
 
 
Foto van boerenzoon: Bart Lammers

Vlees van JONG geRUND.. hoe klinkt dat?

Mijn naam is Bart Lammers, ik ben een boerenzoon met passie voor vlees. Ruim een jaar geleden heb ik JONG geRUND opgericht om zo het vlees van onze eigen boerderij te kunnen vermarkten. 

Hoe ontstaan: Door de vraag naar 100% natuurlijk, onbewerkt vlees en de interesse in het verhaal achter het vlees, is JONG geRUND ontstaan. 
 
Missie: De missie is om  transparantie te kunnen bieden en het verhaal achter het vlees te vertellen, zodat mijn klanten weten wat voor vlees zij kopen, en dus eten.
 
Visie: De visie is om vlees niet in het algemeen te nemen, maar juist een (merk)naam binnen het vleessegment te creëren. Opdat mijn klanten, te allen tijde, natuurlijk vlees kunnen kopen van onze eigen boerderij, én dat zij altijd gegarandeerd zijn van dezelfde kwaliteit. 

Nog vragen?

Heb je nog vragen en/of wil je graag meer weten over het vlees, de boerderij of de dieren? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen: ik neem graag de tijd om je vragen te beantwoorden.