Privacy

Privacy-statement

Ik, Bart Lammers van JONG geRUND – Online Vlees Bestellen respecteer jouw privacy, maar om het hele proces goed te laten verlopen, heb ik soms jouw persoonlijke gegevens nodig. Jouw gegevens zullen ten alle tijden beschermd worden, in deze privacy-statement (verklaring) wordt toegelicht hoe ik dat doe. Zaken zoals waar jouw gegevens voor gebruikt worden en hoe deze gegevens opgeslagen, verwerkt en beschermd worden, worden in deze verklaring behandeld. Ik handel volgens conform van de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG).

Contactgegevens JONG geRUND;

Adres: Antoniusstraat 6a, Asten
Telefoonnummer: 06-23 49 63 94
E-mail: info@onlinevleesbestellen.nl
Kvk: 71425152

De volgende websites vallen onder deze privacy-statement:

www.onlinevleesbestellen.nl                                    (webshop)

Persoonsgegevens

Om onze website en diensten aan te kunnen bieden, worden enkele persoonsgegevens verzameld. Met het begrip persoonsgegevens wordt bedoeld; de gegevens die jou als persoon kunnen identificeren.

Hieronder vind je een overzicht van de gegevens die verzameld worden:

  • Voor- en achternaam;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Gegevens over de activiteiten van de klant op de website;
  • Internetbrowser en het type apparaat;
  • Bankrekeningnummer.

Toestemming

De gegevens kunnen op diverse manieren vergaard en bewaard worden. Enkele voorbeeld van deze manieren, zijn; wanneer je mijn websites bezoekt, wanneer jij gebruik maakt van mijn diensten, wanneer je een account aanmaakt of wanneer je contact met mij opneemt.

De gegevens mogen verwerkt worden, omdat ik hierbij, in deze privacy-statement, toestemming vraag om de gegevens te mogen gebruiken. Indien jij de gegevens niet deelt, dan kan ik mijn dienst niet uitvoeren en kan ik het product niet leveren.

Wat er met jouw gegevens gebeurt, wordt in de volgende alinea’s duidelijk in deze privacy-statement toegelicht. Het dient echter duidelijk te zijn dat jouw gegevens ten allen tijden veilig zijn bij JONG geRUND.

Log-in gegevens

Op www.onlinevleesbestellen.nl is het noodzakelijk dat jij een account aanmaakt. Bij het aanmaken van het account, worden de volgende gegevens opgeslagen; je voor- en achternaam, adresgegevens, factuuradres, e-mailadres, telefoonnummer, bestelgeschiedenis, bezorgmoment en je wachtwoord. Deze gegevens zijn noodzakelijk om het vlees te kunnen leveren.

Bestellingen

Voor bestellingen hebben we de volgende gegevens nodig; je naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en je betaalgegevens. Deze gegevens zullen opgeslagen, geregistreerd en verwerkt worden om zo de bestelling goed te kunnen laten verlopen. De adresgegevens zullen verstrekt worden aan PostNL, om zo de bestelling op het juiste adres te kunnen leveren.

Nieuwsbrief

Er worden vooralsnog geen nieuwsbrieven aangeboden. Het is echter in de toekomst mogelijk dat er een nieuwsbrief aangeboden gaat worden. Middels de nieuwsbrief is het voor jou als klant mogelijk om op de hoogte te blijven van aanbiedingen, leuk nieuws en eventuele acties. Wanneer de nieuwsbrieven aangeboden worden, zullen zal de informatie over de toestemming nader toegelicht worden.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat je via een opt-in systeem de mogelijkheid hebt om toestemming te geven en ten alle tijden de mogelijkheid hebt om af te melden.

Social Media

Als je de Social Media functies op de website gebruikt, is het mogelijk dat het betreffende Social Media bedrijf informatie stuurt. Enkele voorbeelden van betreffende informatie is; je nam, geslacht, vriendenlijst, profielafbeelding en eventuele andere informatie. Indien je dit niet wilt, is het raadzaam dat je de privacy-instellingen op het account van je Social Media aanpast.

Simpelweg doordat er een deelknop op de website is, kan de browser bepaalde informatie versturen naar het betreffende Social Media bedrijf. Over de gegevens die gestuurd kunnen worden, heb ik – jammer genoeg – géén zeggenschap.

Hoe worden de gegeven beveiligd

Zoals al in de eerste regel beschreven staat, JONG geRUND respecteert jouw privacy. Het proper beveiligen van jouw gegevens sluit hier compleet bij op aan. Ik doe er alles aan om jouw persoonlijke gegevens te beschermen tegen gebruik, wijziging of verspreiding. De volgende maatregelen worden getroffen om deze gegevens te kunnen beschermen:

  • Het beveiligen van de netwerkverbinding door het gebruiken van een SSL-certificaat.
  • Geheimhoudingsverklaring van data back-ups

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

JONG geRUND bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Persoonsgegevens            > 7 jaar > Verplichting volgens wet op de rijksbelastingen

Personalia                            > 7 jaar > Verplichting volgens wet op de rijksbelastingen                   

Adres                                   > 7 jaar > Verplichting volgens wet op de rijksbelastingen

Bestelgeschiedenis             > 7 jaar > Verplichting volgens wet op de rijksbelastingen

e-mailadres                         > 7 jaar > Inzake communicatie over bestellingen en betalingen

Telefoonnummer                > 7 jaar > Inzake communicatie over bestellingen en betalingen

Op het moment dat de klant opnieuw een bestelling plaatst geldt opnieuw een bewaartermijn van 7 jaar.

Delen van persoonsgegevens met derden

JONG geRUND verkoopt jouw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Voorbeelden van verwerkers zijn; logistieke partner (PostNL), de slagerij, betaalprovider. De gegevens worden dan verwerkt zoals het plannen van routes of een betaling verwerken.

Eventuele backlinks

Op de websites of het social media account is het mogelijk dat er een link staat naar een andere website. JONG geRUND is niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacy-statement van deze websites. Om zeker te weten dat je privacy ook door hen gewaarborgd blijft, is het raadzaam om de privacy-statement van de betreffende website te lezen.

Wijziging privacy-statement

Ik mag deze privacy-statement aanpassen. Als het een dermate belangrijke verandering is, zal er een notificatie vertoond worden. Daarbij zal er een e-mail verstuurd worden naar de gebruiken van de websites. Indien jouw e-mailadres niet geregistreerd staat, is het raadzaam dat je – met regelmaat – de privacy-verklaring doorneemt.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@onlinevleesbestellen.nl dan verwijderen wij deze informatie.

Wat mag jij, wat zijn jouw rechten?

Natuurlijk heb jij diverse rechten die jij ten alle tijden uit mag voeren. Het zijn namelijk jouw persoonlijke gegeven, om die reden beschik jij over de volgende rechten:

  • Jij hebt het recht om te vragen voor een correctie, verandering of verwijdering van jouw gegevens. Echter, indien jij fraude of wanbetaling gepleegd hebt of andere onrechtmatige handelingen, dan is het een mogelijkheid dat jouw gegevens alsnog gewaard worden.
  • Je mag een kopie van jouw gegevens vragen.
  • Je kunt en mag altijd bezwaar maken tegen de verwerking van jouw gegevens.
  • Je kunt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, indien jij het gevoel hebt dat jouw gegevens onrechtmatig verwerkt worden.
  • Je mag jouw gegevens terugzien, deze kunnen gezien worden bij ‘mijn account’.
  • Je mag jouw toestemming dat ik jouw gegevens verwerkt altijd intrekken. Wanneer jij de toestemming ingetrokken hebt, mogen wij géén gegevens meer van jou verwerken.

Indien jij jouw bovenstaande recht uit wilt oefenen, verwijs ik jou graag door naar de bovenstaande contactgegevens, waaronder het e-mailadres; info@onlinevleesbestellen.nl. Bij andere vragen of opmerkingen, kun je via het bovenstaande e-mailadres contact met mij opnemen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

JONG geRUND gebruikt technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door jouw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

Functionele cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat misbruik van de website voorkomen wordt. Zo zorgen de cookies ervoor dat bij meerdere mislukte inlogpogingen er een melding getoond wordt. Voor de functionele cookies is geen toestemming nodig. 

Analytische cookies

Met analytische cookies wordt het bezoekersgedrag gemeten. Met deze cookies kan er geanalyseerd worden en daarmee kunnen de meest relevante & interessante pagina’s geoptimaliseerd worden. Deze cookies zorgen ervoor dat het bezoekersgedrag voor jou als bezoeker verbeterd wordt. De Analytische cookies die gebruikt worden zijn van Google Analytics. Deze cookie verwerkt het IP-adres, maar is zo ingericht dat er geen persoon aan dat IP-adres herleid kan worden. De cookies zijn dus anoniem. Ook voor analytische cookies is geen toestemming nodig.

Advertentiecookies

Advertentiecookies zorgen ervoor dat deze website gerichte advertenties kan tonen. Deze cookies zorgen voor optimalisatie en zorgen ervoor dat de bezoeker producten en informatie getoond krijgen waarin zij geïnteresseerd zijn. Hiermee wordt de website en worden de advertenties relevanter en gerichter. Daarbij zorgen advertentiecookies ervoor dat de prestaties van de advertenties gemeten kunnen worden. Op die manier kan ik als ondernemer achterhalen hoe mijn advertenties het doen en welke producten mijn doelgroep het interessantst vinden. Met deze informatie zal ik de advertenties optimaliseren.

De cookies die gebruikt worden voor het tonen van de interessante en relevante advertenties zijn: Google Ads & Facebook. 

Benieuwd wat Google met de opgeslagen data doet? Zie hier het privacybeleid van Google.

Benieuwd wat Facebook met de opgeslagen data doet? Zie hier het privacybeleid van Facebook

Ik wil géén cookies

Als je wilt dat er géén cookies geplaatst worden, dan kun je dit via de browserinstellingen aanpassen. Door het aanpassen van deze instellingen, zorg jij ervoor dat er geen cookies geplaatst worden en dat je bij elke (nieuwe) cookie een melding ontvangt. Bovendien kun je al reeds geplaatste cookies verwijderen via de browserinstellingen. Wil je graag meer weten of zou je graag hulp willen? Hoewel (de juiste) cookies voor beide partijen voordelig zijn, ben ik altijd bereid om mijn klanten te helpen. Als je echt geen cookies wilt, en je zou graag via de browserinstellingen de cookies willen verwijderen. Neem dan contact met mij op; ik help je graag verder.