Availability: 5 in Stock

Picanha

2,30 per 100 gram

De karakteristieke Picañha. 
Inhoud: verpakt per twee lappen.

Wat je moet weten: Het traceerbaar & zuiver vlees komt van onze eigen boerderij in Noord-Brabant. Het smaakvolle kalfsvlees is afkomstig van het luxe vleesras Belgische Witblauwe. Doordat er géén tussenhandelaren zijn, geniet je van optimale prijzen en duurzaamheid. Het vlees wordt met een duurzame isolerende verpakking en speciaal ontwikkelde koelelementen verstuurd. De kalfspicañha wordt diepvries-klaar geleverd.

Altijd dezelfde kwaliteit
Natuurzuiver & traceerbaar vlees
Kies voor eerlijk vlees van de boer

Wissen

Beschrijving

  • Belgische Witblauwe
  • Kalfsvlees
  • 100% natuurlijk
  • Prachtige vetmarmering
  • Luxe vlees
  • Bijzonder volle smaak
  • Botermals
  • Heerlijk op de BBQ

Kalfspicañha

Picanha is in Zuid-Amerika het meest populaire stuk vlees. De vleessoort is enkele jaren geleden in Nederland geïntroduceerd, maar is in een rap tempo grond aan het winnen. En dat is ook niet raar, het is een heerlijke vleessoort met een echte volle en karakteristiek smaak. In Nederland noemen wij dit: ‘het staartstuk’. Picanha bevat een laagje vet. Het is een aanrader om dit laagje vet te laten zitten, omdat deze het vlees smeuïg houdt. Het vlees is geschikt om in zijn geheel te braden, dit wordt traditioneel op de BBQ gedaan, maar kan ook zeker in de oven gebraden worden. Ook kan picanha bereid worden als een biefstuk. Het is belangrijk dat het vlees dan kort om-en-om gebakken wordt zodat de binnenkant mooi rosé blijft.

Bereidingswijze:

Origineel wordt picanha op de BBQ bereid. Snij de picanha op de vet kant met een scherp mes kruislinks. Bestrooi de picanha flink met grofzeezout en grove peper. Laat de kruiden minstens een half uur intrekken. Wanneer het half uur voorbij is, klopt het zout en de peper van het vlees af. Alles wat op het vlees zitten mag mee gebakken worden. Bak de vetzijde van het stuk vlees ongeveer 15 seconde, direct boven het vuur. Het vet zal nu smelten. Leg de picanha met de vet kant naar boven op de BBQ (niet meer direct op het vuur, dus indirect op de BBQ). Het is belangrijk dat de tempratuur van de BBQ rond de 130 graden is. Wanneer de kern van de picanha 45 graden is, kan het vlees gegrild worden. Wissel het vlees om de 15 seconde om, probeer zoveel mogelijk vlammen te voorkomen. Wanneer de buitenkant mooi bruin is geworden, pak je het vlees met aluminiumfolie in. Let op dat je het vlees niet te strak inpakt, hierdoor kan het vlees namelijk te gaar worden van binnen. Laat het vlees nog zo’n 20 minuten. Wanneer de kern van het vlees 54 graden is betekent het dat het vlees medium-rare van binnen is.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Diepvriesproduct

-18 graden

Gewicht

, ,

Ingrediënten

100% natuurlijk kalfsvlees

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Picanha”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0