Availability: 1 in Stock

Kalfstong

1,50 per 100 gram

Een zachte kalfstong. 
Inhoud: een hele tong.

Wat je moet weten: Het traceerbaar & zuiver vlees komt van onze eigen boerderij in Noord-Brabant. Het smaakvolle kalfsvlees is afkomstig van het luxe vleesras Belgische Witblauwe. Doordat er géén tussenhandelaren zijn, geniet je van optimale prijzen en duurzaamheid. Het vlees wordt met een duurzame isolerende verpakking en speciaal ontwikkelde koelelementen verstuurd. De kalfstong wordt diepvries-klaar geleverd.

Kies voor eerlijk vlees van de boer
Altijd dezelfde kwaliteit
Puur vlees van eigen boerderij

Wissen

Beschrijving

  • Belgische Witblauwe
  • Kalfsvlees
  • 100% natuurlijk
  • Vergeten stuk vlees
  • Vol van smaak

De kalfstong is een prachtige vleessoort wat door de vleesliefhebbers als een ware delicatesse gezien wordt. De kalfstong bestaat volledig uit spieren. Het is daarom ook geen verassing dat kalfstong heel erg mals is. De kalfstong is bedekt met een dik vel, het is belangrijk dat het vel voor het consumeren verwijderd wordt. Tijdens het bereiden van de tong ontstaat er kookvocht. Dit vocht kun je uitstekend als bouillon gebruiken. Als het puntje van de tong gaar is, betekent dit dat de hele tong gaar is. Een goed bereidde kalfstong is een ware delicatesse en feest van smaken.

Bereidingswijze:

Leg de tong een nacht van te voren in het zout, zodat al het overige vocht eruit kan spoelen. Hierna bak je de tong in de pan met een ruime laag water. Laat het stuk vlees op laag vuur minimaal een anderhalf uur opstaan. Ontvel de tong als die nog warm is. Het is belangrijk dat je niet vergeet om overige stukken, zoals buizen en zenen mee te verwijderen.  Daarna kun het stuk vlees laten afkoelen. Werp in blik bij onze recepten voor meer inspiratie.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Diepvriesproduct

-18 graden

Gerijpt vlees

3 weken gevacumeerd gerijpt

Gewicht

, , ,

Ingrediënten

100% natuurlijk kalfsvlees

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kalfstong”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0