Stoofvlees in rode wijn saus

Recept: Stoofvlees in rode wijnsaus

Auteur: Jacqueline

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 lappen kalfsstoofvlees (kalfslappen)
  • 60 ml. rode wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • Één theelepel peperkorrels
  • Zakje juspoeder

Bereidingswijze

Zet de braadpan op het vuur en voeg boter toe. Wacht tot het schuim is wegtrokken voordat je het vlees in de pan doet. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het vlees minimaal 3 uur stoven, hierbij geldt: hoe langer, hoe beter. Wanneer het vlees naar wens is, haal je het vlees uit de pan. Het overige vocht laat je zitten en voeg 60 ml rode wijn toe. Indien er niet veel vocht is overgebleven, kun je ook nog water toevoegen, zodat je meer saus heeft. Voeg het zakje jus toe en een theelepel peperkorrels. Laat de saus goed dik worden en zorg dat hij op smaak komt. Je kunt zelf nog peper, zout, extra jus of extra wijn toevoegen. Wanneer de saus naar wens is, stop je het vlees weer in de pan en laat je het vlees nog een uur op laag vuur staan. 

Magere kalfslappen in rode wijnsaus
Kalfsstoofvlees met rode wijnsaus