Ouderwetse kalfsbiefstuk

Recept: Ouderwetse kalfsoester recept

Auteur: Jos

Ingrediënten voor 4 personen

Kalfsoester bereidingswijze

Haal de kalfsoester minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi de kalfsoester met peper en zout. Het is belangrijk dat je van te voren de pan goed verhit met olie of boter. Wanneer de pan goed warm is, doe je de kalfsoester in de pan en bak je ze tussen 2 tot 4 minuten (afhankelijk van dikte en voorkeur) om-en-om mooi bruin. Zorg dat je warme borden klaar hebt staan waar het vlees opgelegd kan worden. Om de smaak nog beter te maken, wikkel na het bakken van de kalfsoester het vlees een paar minuten in aluminiumfolie. Op deze manier gaart het vlees door en behoudt het haar sappen. Het vlees zal nu lekker mals en zacht smaken. Lekker ouderwets genieten.

Een mooie rode gebakken kalfsoester
Kalfsoester