Opa's kalfshachee

Recept: Opa's kalfshachee

Auteur: Jos

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kalfspoulet
  • 2 grote uien
  • 40 gram boter
  • 1 el. boter
  • 500 ml. bouillon
  • 1 tl. suiker
  • 2 el. azijn
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el. maïzena
  • Peper en zout

Bereidingswijze kalfspoulet

Haal minimaal een half uur van te voren de kalfspoulet uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verhit olie of boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur laag. Snij de uien in stukken en voeg deze samen met suiker bij het vlees, in de pan, toe. Roer bloem door het vlees tot de bloem licht kleurend bruin kijkt. Verwarm de bouillon en schenk deze vervolgens, al roerend, bij het vlees. Hierna voeg je de azijn en de specerijen toe. Een tip is om de kruidnagels door de laurierblaadjes te prikken, zodat zij na de bereiding makkelijk terug zijn te vinden in de blaadjes. Breng het vocht aan de kook en laat het vlees met de deksel schuin op de pan minstens 3 uur laag stoven. Verwijder na het stoven de laurierbladeren met kruidnagels. Voeg eventueel peper en zout toe. Meng 1 eetlepel (el.) maïzena samen met 3 eetlepel (el.) water en voeg de mix in kleine beetjes toe aan de stoofmix, totdat de het gerecht tot wens is. Om de puntjes op de i te zetten, kun je op het einde een scheut donker bier naar wens toevoegen om de smaak nóg beter te maken. Hierna kun je lekker gaan smullen.

Kalfspoulet met bloemkool
Opa's kalfshachee