Oosterse kalfshaaspuntjes

Recept: Oosterse kalfshaaspuntjes

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 400 gram kalfshaas, in smalle reepjes op de draad snijden
  • 1 rode- en 1 gele paprika; in blokjes snijden
  •  1 rode ui, in halve ringen snijden
  •  1 teentje knoflook, gespeld en fijngemalen
  •  Sesamzaadjes
  •  Zwarte peper en zeezout
  •  Sojasaus
  •  Oestersaus

Bereidingswijze

Snij de ossenhaas in reepjes en meng deze in een marinade van: de fijngehakte knoflook, gemalen zwarte peper, zeezout en een flinke scheut sojasaus. Dek dit samen af met folie en laat het vlees minimaal 15 minuten marineren. Zet een wokpan op het vuur en laat de pan warm worden. Voeg olijfolie toe en schroei de gemarineerde ossenhaasreepjes dicht. Het is belangrijk dat de ossenhaaspuntjes van binnen nog rauw zijn als je ze uit de pan haalt. 

Haal het vlees en het vocht uit de pan, bewaar het vocht want deze kan later gebruikt worden in de saus. Verwarm de wokpan opnieuw en voeg olijfolie toe. Bak de paprika blokjes en de gesneden ui. Wanneer de groentes klaar zijn, voeg het vlees weer toe in de pan. (Zorg dat het vuur laag staat). Voeg daarna het overgebleven vocht toe met daarbij 4 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels oestersaus. Meng kort de groentes en het vlees door de saus. Tot slot voeg de sesamzaadjes toe.
 

Je kunt deze maaltijd serveren samen met noedels, aardappelen, friet, rijst of als een salade.

 
4 stukken rode kalfshaas
Kalfshaas