Limburgs zuurvlees

Recepten: Limburgs zuurvlees

Auteur: René

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kalfspoulet 
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 4/5 kruidnagels
  • 2 grote uien
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • Stroop
  • Azijn

Bereidingswijze

Zet een nacht of minimaal 5 uur van te voren het vlees in azijn. Verhit 25 gram boter in een braadpan tot het schuim weg trekt en voeg dan het vlees toe. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe in de pan. (Tip om de kruidnagels door de laurierblaadjes te prikken zodat ze vast blijven zitten en later niet tussen het vlees zitten). Snij de ui in grove stukken en voeg deze toe in de pan. Stoof het vlees op laag vuur. Wanneer het vlees goed uit elkaar valt, voeg je opnieuw 25 gram boter toe met 4 eetlepels appelstroop en twee plakken ontbijtkoek. Stoof het vlees nog 1 uur, zodat alles goed intrekt. Je kunt het vlees eventueel op smaak brengen met donkere suiker, peper of zout.

Limburgs stoofvlees met kalfslappen
Limburgs zuurvlees