Kalfsschnitzel al limone

Recept: Kalfsschnitzel scaloppine al limone

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen

  • kalfsschnitzels
  • 1 citroen
  • Circa 15 gram basilicum
  • Olijfolie
  • 20 gram roomboter
  • Droge witte wijn

Bereidingswijze

Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit. Maak de kalfsschnitzel plat met de palm van je hand of tussen plastic folie en een deegroller. Marineer de kalfsschnitzel in een mix van de citroensap, citroenrasp, 4 eetlepels olijfolie en een kleine scheut droge witte wijn. Dek de marinade af en laat het minstens één uur in het vlees intrekken. Probeer het vlees tussentijds om te draaien, zodat de marinade goed kan intrekken. Wanneer de marinade goed is ingetrokken kun je de koekenpan warm laten worden.

Bewaar het overgebleven vocht van de marinade. Bak de kalfsschnitzels ongeveer 4 minuten bruin. Haal de kalfsschnitzels uit de pan. Voeg de marinade toe aan het bakvet en breng het aan de kook. Hierna voeg je boter en basilicum toe. Je kunt de saus eventueel meer op smaak brengen met zout en peper. Wanneer de saus goed is, leg je de schnitzels terug in de pan en verwarm je de kalfsschnitzels samen met de saus mee. Hierna zijn de schnitzels klaar om geserveerd te worden.

Heerlijke kalfsschnitzel
Kalfsschnitzel platslaan