Kalfshaas rode wijn

Recept: Kalfshaas in rode wijn

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kalfshaas
  • 400 ml rode wijn
  • 100 ml rode Port
  • 7 gepelde sjalotjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje verse rozenmarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 2 el suiker
  • 2 el maizena 

Bereidingswijze

Haal de kalfshaas minimaal een half uur voor bereidingstijd uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Halveer de sjalotjes en bak ze in een verhitte pan met olijfolie aan. Voeg hierna suiker toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Schenk de port en de rode wijn bij de sjalotjes. Hierna voeg je de rozemarijn, tijm, kruidnagels, peper en zout toe. Kneed van te voren de tijm en de rozemarijn in je handen. Op deze manier komt er meer smaak vrij. Breng de saus tegen het kookpunt en laat het daarna op klein vuur staan. Leg de kalfshaas in een stuk in de saus. Het is belangrijk dat je de saus niet aan de kook brengt. Laat de haas zo’n 15 minuten met de deksel pocheren. 

Haal het vlees na 15 minuten uit de pan en wikkel deze, samen met peper en zout, in aluminiumfolie. Op deze manier blijven de sappen in het vlees. Leg de verpakking voor maximaal een half uur in een oven van 80 graden.  Nu gaan we weer aan verder met de saus. Als allereerste gaan we de saus zeven. Leg de sjalotjes apart en stop de gezeefde saus weer terug in de pan en breng hem weer aan de kook. Om de saus dikker te maken, moet je hem binden. Meng hiervoor 1 el maïzena en 1 el water samen. Voeg steeds een beetje van de mix toe aan de saus, totdat de saus van gewenste dikte is. Voeg hierna de sjalotjes weer toe. Haal het vlees uit de oven en snij het in mooie plakken. Serveer het vlees samen met de saus.

Speciale koelelementen

Om compleet zeker van de zaak te zijn, wordt de isolatiezak gecombineerd met het koelelement ‘Ice Pack-XL’. Het koelelement is een ingenieuze Nederlandse ontwikkeling wat ervoor zorgt dat webshop-bestellingen perfect bij de consument arriveren. De Ice Pack XL houdt het vlees perfect op temperatuur zonder dat er dampwater vrijkomt.  Zodra je het vlees ontvangen hebt, kun je het direct in de vriezer plaatsten.

Om complete garantie te kunnen bieden, wordt er in de hetere maanden droogijs bij de bestelling toegevoegd. Droogijs is een vaste vorm van kooldioxide dat een temperatuur van -80 graden celcius heeft. Wanneer het droogijs ‘smelt’ dan gaat het droogijs over naar een gasvorm. Het droogijs smelt dus niet, het sublimeert. In tegenstelling tot ijs komt er géén smeltwater vrij, waardoor het pakket perfect op temperatuur blijft én droog blijft. 

Recyclebaar

Bij JONG geRUND wordt ook aan duurzaamheid gedacht. Alle verpakkingsmaterialen zijn recycle- of herbruikbaar. De kartonnen doos is zowel recycle- als herbruikbaar. De vacuümverpakkingen zijn recyclebaar.

De isolatiezak en de Ice Pack XL zijn beide herbruikbaar. Het is namelijk zonde als de verpakkingen maar één keer gebruikt worden. Recyclen is goed voor onze wereld, maar hergebruiken is vele malen beter. Enkele klanten van JONG geRUND zijn creatief geweest met het hergebruiken van de verpakkingen. Zo hebben zij hun planten in de winter beschermd tegen het koude weer of hun picknick gered door de isolatiezak te gebruiken. 

Natuurlijk kunnen wij bij JONG geRUND de isolatiezakken ook hergebruiken. Wij hebben daarom een retoursysteem bedacht. Lees hier hoe het retourneren van de isolatiezakken werkt.  

Meer weten over de bezorging van het vlees

Kalfshaas samen met rode wijn
Kalfshaas met rode wijn