Jamaicaans kalfsstoofpotje

Recept: Jamaicaans kalfsstoofpotje

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kalfspoulet
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • ½ tl. gemalen Jamaica peper
  • 1 sinaasappel
  • 6 teentjes knoflook
  • 380 ml. vleesfond
  • 4 el. olijfolie

Bereidingswijze kalfspoulet

Haal de kalfspoulet minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast. Zo komt het vlees op kamertemperatuur. Marineer de stukken met een mix van de kaneelpoeder, gemalen Jamaica peper en zout en peper. Hierna boen je de sinaasappel schoon en snij je met een dunschiller enkele repen zonder wit van de sinaasappel. Pel de knoflook en snij deze in plakjes. Verhit de pan met olie. 

Bak het vlees rondom bruin voor circa 6 minuten. Bak de knoflookschijfjes en sinaasappelschillen 1 minuut mee. Schenk nu het potje vleesfond langs de rand in de pan. Zo voorkom je spetters. Nu laat je het vlees minimaal een anderhalf uur stoven, tot het kalfsvlees lekker zacht en mals is. Het is belangrijk dat je niet vergeet om, voor het serveren, de sinaasappel reepjes uit de pan te halen. De stooflappen zijn nu klaar voor serveren. Tip: het Jamaicaans kalfsstoofpotje gaat perfect met een vol glas rode wijn.

 

Jamaicaanse stoofpot met kalfspoulet
Jamaicaanse kalfsstoofpot