Italiaanse pasta met kalfsfricandeau

Recept: Italiaanse pasta met kalfsfricandeau

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kalfsfricandeau
  • 400 gram penne
  • 4 el. verse groene pesto
  • 300 ml. slagroom
  • Parmezaanse kaas
  • 150 gram cherry-tomaatjes 
  • 2 el. bieslook

Bereidingswijze

Haal de fricandeau minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, zodat het vlees op kamer temperatuur kan komen. Verhit de braadpan met boter. Wanneer de pan heet is, schroei je het vlees aan alle kanten dicht. Voeg hierna extra boter toe. Keer het vlees regelmatig om in de pan. Het is belangrijk dat je de deksel van de braadpan schuin op de pan legt. Het vlees is in ongeveer 30 minuten gaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het vlees. 

Laat het vlees na het garen afkoelen. Kook de penne zoals op de verpakking staat aangegeven. Breng hierna de slagroom aan de kook en roer de pesto er doorheen. Zet de saus op laag vuur. Snij de gebraden kalfsfricandeau in reepjes of in blokjes en voeg deze toe aan de saus. Voeg eventueel, naar eigen voorkeur, peper of zout toe. Laat de saus niet aan de kook komen. Rond deze tijd zullen de penne klaar zijn. Zeef de penne en voeg deze ook toe aan de saus. Uiteindelijk strooit je Parmezaanse kaas en bieslook over het gerecht en de maaltijd is klaar om opgediend te worden.

Kalfsfricandeau met Italiaanse pasta
Italiaanse pasta met kalfsfricandeau