Entrecote met paddenstoelen

Recept: Entrecote met paddenstoelen

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen

  • kalfsentrecote lappen van circa 150 gram
  • 200 gram cantharellen
  • 200 gram shiitake 
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram boter
  • 2 el. cognac
  • 4 el. rode Port
  • 1 pot vleespond

Bereidingswijze

Haal de kalfsentrecote minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Veeg de cantharellen en de shiitake schoon, vervolgens snij je deze in plakjes. Daarna pel je de sjalotjes en snipper deze fijn. Verhit de pan met boter en bak de entrecotes circa 6 minuten om-en-om, zodat deze mooi bruin kleuren en de kern mooi rosé kleurt. Wikkel de entrecotes in aluminiumfolie, op deze manier blijft vlees warm en behoudt het haar sappen. Bak de paddenstoelen en de sjalotten circa 3 minuten in het bakvet. Schep ze daarna op de entrecotes en wikkel het aluminiumfolie weer dicht. Voeg de cognac, de port en de fond toe en breng de jus op een hoog vuur aan kook. Laat de jus circa 2 minuten inkoken. Hierna is de maaltijd klaar om geserveerd te worden. Leg de kalfsentrecotes samen met de paddenstoelen en sjalotjes en schenk daarover heen de jus. Smakelijk eten.

Serveer tip: samen met gekookte aardappeltjes en broccoli.

Kalfsentrecote met paddenstoelen
Heerlijk kalfsentrecote recept