Culinaire kalfslever met cranberries en champignonsaus

Recept: Kalfslever met cranberries en champignonsaus

Auteur: Nalin

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram kalfslever
  • 2 sjalotjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml. rode Port
  • 2 tl. honing
  • 1 tl. tuinkruidenbouillon
  • Scheut room culinair
  • 3 el. cranberries
  • 250 gram champignons
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Haal de kalfslever minimaal een half uur voor het koken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Pers de knoflook en wrijf de lever samen met de peper, tijm en knoflook in. Snijd champignons en sjalotjes in stukken. Verhit de pan met olie of boter. Bak hierna de lever circa 6 minuten om-en-om gaar. Voeg de sjalotjes, champignons en cranberries toe, bak dit kort op hoge warmte. Voeg tot slot de port, honing, tuinkruidenbouillon (gemengd in een kopje heet water) en de scheut culinaire room toe. Laat dit alles samen 1 minuut sudderen. Smakelijk eten.

Kalfslever met champignons
Kalfslever met champignons