Recepten

Kalfsvlees recepten 

Voordat je kunt genieten van het botermals en 100% natuurlijk vlees en de meest heerlijke kalfsvlees recepten, komt er uiteraard een heel proces aan te pas. Na het kopen, bezorgen en uitpakken wacht jou nog één grote taak: het bereiden van het vlees. Dankzij de kalfsvlees recepten van JONG geRUND ben je in ieder geval verzekerd dat je een fantastisch kalfsvlees gerecht aan het maken bent. In tegenstelling tot vele andere vleessoorten kun je ons product geheel naar eigen hand zetten. Wil je het vlees de overhand laten nemen in je gerecht, of moet het juist een aanvulling zijn voor je recept? Wij weten er raad mee. Wil je verantwoord genieten van een stukje duurzaam vlees van goede afkomst? Dan ben je bij JONG geRUND – Online Vlees Bestellen op het juiste adres. 
 

Diverse kalfsvlees recepten

Voor het kalfsvlees van JONG geRUND zijn diverse kalfsvlees recepten te vinden. Sommige van de onderstaande recepten zijn recepten doorgegeven door eigen familie, zoals oma’s gehaktballen. Ben creatief, ontdek nieuwe vleessoorten, probeer nieuwe kalfsvlees recepten en geniet op een authentieke & traditionele (boerse) manier. Vind hier alle kalfsvlees recepten voor het kalfsvlees braden, bakken, stoven en sudderen. 
 
Heb jij nog een kalfsvleesrecept dat hier niet tussen staat? Stuur mij een mail met een foto en ik zal het recept bijvoegen. 

Waarom kalfsvlees? 

De reden dat wij kalfsvlees zo waarderen, heeft te maken met het feit dat het vlees mager tot zeer mager is, weinig bindweefsel met zich meebrengt en het eindproduct een malse, fijne structuur en enorm smaakvolle ‘bite’ kent. Het vlees is een rijke bron van eiwitten, vitamine B3, B6, B12 en zink. Zo behoort kalfsvlees tot de gezondste vleessoorten. Bij een verantwoord recept is kalfsvlees een aanrader. Naast de botermalse en fijne structuur, staat een kalfsvleesgerecht doorgaans binnen 15 minuten op tafel! Kalfsvlees is namelijk een stuk sneller klaar en behoort dan ook tot de snel-klaar-gerechten. 

Overvloed aan kalfsvlees recepten

Eenmaal het vlees in de pan heb je tal van opties hoe je deze feestmaal op smaak brengt. Zo beschikken wij over een ruim assortiment kalfsvlees en is kalfsvlees een zeer multifunctioneel stuk vlees. Nagenoeg élk vleesgerecht kan met kalfsvlees worden voorbereid. Wil je het magere vlees vrij houden van vet? Gebruik dan zo min mogelijk vetten (als in boter) om het product gaar te krijgen. Het soort pan is eveneens een ingrijpende keuze. Ga je voor ouderwets bakken, houd je meer van een klein braadpannetje, wil je een rokerige smaak bewerkstelligen met grillen, of schijnt het zonnetje en wil je koste wat kost de barbecue-set gebruiken? Voor elke bereidingswijze zijn er tal van kalfsvlees recepten te vinden op onze site. 
 

Vragen of opmerkingen?

Mis je nog je eigen kalfsvlees recept op onze website, of wil je meer weten over een specifiek stuk vlees? Weet dan dat we altijd bereikbaar zijn via het contactformulier. Stuur jouw vraag naar ons op en wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk van repliek te dienen. Voor nu wensen we jou veel eetplezier toe!