Het vlees

Het vlees

Als boerenzoon had ik het geluk dat wij vaak thuis vlees aten. Het is dan ook haast onvermijdelijk dat ik een echte vleesliefhebber geworden ben. Net als de wijnboer, ben ik trots op mijn product. Om die reden zal ik – met alle passie – kennis delen over het kalf, de boerderij en het kalfsvlees. Opdat jij op de juiste manier kennis maakt met het vlees en de kwaliteiten van kalfsvlees zelf kunt ervaren. Het lezen van deze pagina neemt ongeveer 5 minuten in beslag. 

Wat is kalfsvlees?

Kalfsvlees is afkomstig van een koe- of een stierkalf tussen de 10 en 12 maanden oud. Na 10 maanden zijn het gezonde grote dieren. Maar doordat de dieren jonger zijn dan runderen, bevat het vlees minder bindweefsel. Hierdoor beschikt het vlees over een erg fijne en malse structuur. Kalfsvlees wordt als zacht en botermals ervaren en beschikt over een bijzonder fijne en volle smaak. Hierdoor wordt kalfsvlees als een écht kwaliteitsproduct gezien.

Proef het luxe vlees voor goede prijzen!

Is kalfsvlees gezond?

Naast de smakelijke eigenschappen in het vlees, beschikt kalfsvlees ook over gezonde eigenschappen. Kalfsvlees behoort namelijk tot de gezondste vleessoorten, aangezien het zeer eiwitrijk vlees en een bron van vitaminen, mineralen, ijzers en natuurlijke vetten is. Ondanks deze onverzadigde vetten, is kalfsvlees erg mager. In de blog is kalfsvlees gezond? kun je hier meer over lezen.

Snel op tafel

Doordat kalfsvlees minder bindweefsel bevat en fijndradig is, staat nagenoeg elk gerecht snel op tafel. Een kalfsoester bakken is binnen enkele minuten klaar om op tafel gezet te worden, en kalfsstoofvlees stoven neemt doorgaans minder tijd in beslag dan rundvlees. Kalfsvlees is makkelijk én snel te bereiden. Wil je echter graag inspiratie en ben je op zoek naar de meest heerlijke kalfsvlees recepten?

Puur, onbewerkt vlees

Het vlees dat is deze webshop aangeboden wordt is 100% natuurlijk en 100% traceerbaar kalfsvlees van eigen boerderij. Met kalfsvlees van JONG geRUND weet je dus écht wat je koopt, en dus eet. Ik vertel je als boerenzoon graag meer over het product. 

Belangrijk: Het is een puur natuurproduct, omdat het vlees vrij is van binding- of conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarbij wordt er op de boerderij GEEN preventieve antibiotica gebruikt. Tenslotte is het belangrijk dat je weet dat de dieren een goed leven hebben gehad. Op de pagina de boerderij kun je meer over het dierwelzijn lezen.

Ervaar malse en fijne structuur

Het vlees is afkomstig van Belgische Witblauwe vaarskalveren. Het ras staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit en de bijzonder fijne smaak van het vlees. Bovendien bevat het vlees van vrouwelijke dieren een gezonde en natuurlijke vetmarmering, dit verzekert de volle smaak. De koekalveren zijn tussen de 10 en 12 maanden oud. Door het gebrek aan bindweefsel heeft het vlees een erg fijne en malse structuur. Om het nóg meer karakter te geven, wordt het vlees drie weken gevacumeerd gerijpt. Hierdoor is elke vleessoort botermals en beschikt élk stukje vlees over karakter en een bijzonder fijne & zachte smaak. Ondanks het luxe vlees, hanteert deze webshop een betaalbare kalfsvlees prijs, aangezien er géén tussenhandelaren; dus ook géén overbodige kosten zijn. 

Voedingswaarde kalfsvlees

Kalfsvlees dient als een uitstekende bron voor voedingsstoffen zoals vitamine B1, vitamine D, belangrijke eiwitten en ijzer. Kalfsvlees is zeer eiwitrijk en mager vlees, daarom eten veel sporters kalfsvlees. 

Het consumeren van het gezonde vlees bevordert de opname van veel belangrijke voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. Kalfsvlees is, ondanks deze vetten en voedingsstoffen, één van de magerste vleessoorten die er zijn. Zo is het vetgehalte lager dan 2 gram per 100 gram, wat bijna gelijk staat met kippenvlees. Hierdoor past kalfsvlees uitstekend in veel diëten en bevordert de consumptie de algemene lichamelijke gezondheid. Met vlees van JONG geRUND kun jij met je gezin ‘lekker gezond’ bezig zijn.

Het beste kalf

Om te kunnen garanderen dat je het beste vlees van de boerderij krijgt, wordt het beste kalf uitgekozen. Dit is een kalf dat altijd gezond en luxe geweest is. Het dier wordt, met dezelfde passie als dat het grootgebracht is, uitgebeend door een echte vakspecialistische slager. Doordat het vlees altijd van dezelfde boerderij zal komen, heb jij de garantie dat het vlees hetzelfde zal blijven smaken. Bij vlees van JONG geRUND koop jij, keer op keer, topkwaliteit vlees. Genieten van de beste prijzen? Klik dan hier om een vleespakket bestellen

Wat zeggen de klanten: van de klanten die voor het eerst besteld hebben, bestelt 95% opnieuw. Zij geven aan dat het vlees ‘niet normaal lekker is’. Op de pagina van de klantreacties kun je meer lezen over de ervaringen met het kalfsvlees van andere klanten.

 Wil je kalfsvlees kopen en kennis maken met heerlijk en puur vlees voor een betaalbare prijs?