De boerderij

De boerderij

Net als jij vind ik het leuk maar ook belangrijk om te weten wat ik eet. Op het etiket van een wijnfles kan veel informatie over de wijn gelezen worden. Zo staat er uit welk land en jaar de wijn afkomstig is, welke druivensoort het is. Er staat zelfs hoe de wijn smaakt. Met vlees is dit vaak niet het geval. Als echte vleeseter vind ik het leuk en belangrijk om te weten wat voor vlees het is én waar het vlees vandaan komt. 

– Trots op mijn product – 

Als boerenzoon wil ik jou graag dezelfde transparantie bieden die je gewend bent. Net als de wijnboeren ben ik namelijk trots op mijn product. Daarom neem ik jou graag mee in het verhaal over het kalfsvlees van onze eigen boerderij. Op die manier weet jij wat je koopt, én dus eet. Jij kunt daarom op deze pagina in het kort over de boerderij lezen.

Laroka 

Laroka is een kalverhouderij gevestigd in Asten-Heusden. Als een echte boerenfamilie was het haast onvermijdelijk dat mijn vader (Hans Lammers) boer zou worden. Na de fijne kneepjes van het vak geleerd te hebben van zijn vader heeft hij de traditie doorgezet. In 1986 is hij samen met zijn vrouw (Jacqueline), een boerderij op een nieuwe locatie begonnen. De boerderij was van oorsprong een stierenhouderij. Enkele jaren na het houden van stieren hebben Hans en Jacqueline de keuze gemaakt om kalveren te gaan houden. Daarmee is de naam LaRoKa (Lammers Rosé Kalveren) ontstaan. LaRoKa heeft destijds één van de eerste groepen rosé kalveren mogen houden.  

De boerderij bezoeken: zou je graag met jouw gezin de boerderij willen bezoeken en de kalveren willen ontmoeten? Neem dan hier contact met mij op.

Belgische Witblauwe

Enkele jaren geleden hebben boer Hans- en Jacqueline Lammers opnieuw een keuze gemaakt. Dit keer hebben zij ervoor gekozen om een nieuw ras te houden. De naam van het ras dat nu op de boerderij gehouden wordt, heet: ‘Belgische Witblauwe’. Belgische Witblauwe is een echt kwalitatief vleesras dat bekendstaat om haar gezonde én ecologische eigenschappen. Op de pagina het kalf lees je hier meer over.

Goede keuzes en hard werken

Inmiddels is het bedrijf door goede keuzes en hard werken gegroeid tot een prachtige boerderij waar het kalf centraal staat. In combinatie met universiteiten en grote bedrijven in de agrarische sector, zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd om op onder andere onze boerderij het dierwelzijn van het kalf te kunnen waarborgen. Het dierwelzijn van het kalf staat dan ook voorop, de dieren worden op een diervriendelijke wijze verzorgd – dit proef jij terug in het vlees. Zo maakt de boerderij gebruik van groepshuisvesting en speciaal ontwikkelde roosters. Daarbij zijn de stallen voorzien van alle benodigde maatregelen om de leefomgeving optimaal te maken. 

Goede toekomst

De boerderij heeft een goede toekomst voor zich. Wanneer zoon Daan de fijne kneepjes van het boerenvak geleerd heeft, zal Laroka overgenomen worden door boerenzoon Daan. Ik (Bart) zal er alles aan doen om met trots ‘ons product’; kalfsvlees van onze eigen Brabantse boerderij – te verkopen. Zou je het duurzaam & verantwoord vlees willen proberen en wil je graag kalfsvlees kopen?
Boer Daan en Hans in de stal
Boeren Daan en Hans Lammers op de boerderij