Kalfsoester

By in
Kalfsoester

Kalfsoester

Kalfsvlees behoort tot één van de meest smakelijke vleessoorten die er te vinden zijn. Het vlees van het kalf is, net als andere diersoorten, lang niet op elke plek gelijk. Veel mensen kopen een stuk vlees, zonder te weten van welk stuk van het dier het vlees afkomstig is. Op deze pagina gaan we dieper in op de kalfsoester, ook wel bekend als kalfsbiefstuk. Wat het product precies is, waarom je dit heerlijke stukje vlees niet moet laten liggen en hoe je kalfsoester kunt bereiden, vertellen we je graag.

Wat is het?

Kalfsoester is afkomstig uit de dikke lende, de zijlende, kogelbovenbil en het kogelspierstuk. Beter gezegd: het bevindt zich in het spierstuk van het kalf achteraan. Vaak onderscheid je de kalfsoester van andere kalfsvleesgerechten dankzij de dunne en ovale vorm waarin de kalfsoester wordt uitgesneden. Er is tevens weinig tot géén bindweefsel aanwezig en beschikt over een fijne vleesdraad.

Mager en rijk aan gezonde voedingsstoffen

Net als ander kalfsvlees is de kalfsoester mals en mager van zichzelf. Daarbij is de kalfsoester botermals met een bijzonder fijne en volle smaak. Bereid je het product met volle, niet overheersende smaken, dan garanderen wij dat je verzekerd bent van een overheerlijk avondgerecht. Enkele voorbeelden van bijpassende ingrediënten en kalfsoester recepten vind je terug op onze receptenpagina.

Niet alleen is kalfsoester bijzonder smakelijk; het is ook gezond te noemen. Het is immers een magere vleessoort. Het vlees kan gegeten worden in een calorie- en/of vetarm dieet. In 1 stuk kalfsoester van 70 gram zitten namelijk 100 kilocalorieën. Dit is een stuk minder dan bij andere, vaak minder aantrekkelijke alternatieven. Daarnaast beschikt de kalfsoester over gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B1 en vitamine D, eiwitten en ijzer.

Kalfsoester kopen en bereiden

Op onze site kunt je de beste stukken kalfsoester kopen. Tevens hebben we bij JONG geRUND enkele heerlijke kalfsvleesrecepten voor je klaarliggen, variërend van de beginnende amateurkok tot de echte professionals. Een kalfsoester bereiden is mogelijk in een gewone pan, maar we raden aan om een echte grillpan te gebruiken voor de beste smaak. Het is ten allen tijde belangrijk om het kalfsvlees één uur van tevoren uit de koelkast te halen om het op kamertemperatuur te laten komen.

Ben je niet van plan om meteen het vlees te consumeren, houdt er dan rekening mee dat het maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard kan blijven bij een temperatuur van circa 4°C. Bereid kalfsvlees is 3 dagen houdbaar bij dezelfde temperatuur. Stop je het in de vriezer, dan kunt je dit 6 tot 12 maanden veilig opbergen bij een temperatuur van minstens -18°C. Let op: bewaar geen bereid vlees dat eigenlijk bestemd was voor de barbecue. Dit is doorgaans (te) lang buiten de koelkast geweest, waardoor de kans op bederf relatief groter is.

Kortom; met het kopen van kalfsoester ben je verzekerd van echte botermalse topkwaliteit waarvan iedereen zal genieten. De kalfsbiefstuk is mooi rosé van kleur en het is puur vlees. De kalfsoester is uitzonderlijk mager en caloriearm, waardoor het perfect past in een dieet. Bovendien beschikt de kalfsbiefstuk over essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B1, vitamine D, ijzer en eiwitten. Met een kalfsoester kun je luxe én verantwoord genieten.

Wil jij meer over kalfsvlees weten? Lees dan nu verder.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *